Debatemne: PCO forum - for kvinder med PCO :: Budding med æbler

Oprettet af Ansaj d. 03-06-2010 18:42
#1

Hejsa
I dag lavede jeg en budding med æbler. Jeg håber at den er PCO venlig ellers må I komme efter mig :-P

1 pose vanille budding
1 liter vand
sødemiddel (jeg brugte 1 tsk. flydende Atwel)
1 stort æble
Vejledning på posen følges men vand i stedet for mælk og sødemiddel i stedet for sukker.
Når buddingen er kogt tilsættes små æblestykker i.
Køles ned i køleskab.

Håber den er i orden ;-)

Redigeret af Ansaj d. 03-06-2010 18:43

Oprettet af Ansaj d. 07-06-2010 12:48
#2

Majsstivelse Confused

Oprettet af Hanne123 d. 07-06-2010 15:14
#3

Majsstivelse er desværre no-go. Det har et alt for højt GI.

Ifølge min GI tabel vil du påvirke blodsukkeret mindre med en portion vanilleis.

Desværre Sad

-Hanne

Oprettet af Happel d. 07-06-2010 20:12
#4

Man kan som BKL skriver godt bruge majsstivelse i små mængder, selv med pco. Dette nævnes også i biblen over dem alle "Spis dig gravid"Wink

Man kan få noget buddingpulver fra Isis, men det er desværre heller ikke pco-venligt. øv øv.

Oprettet af Meier d. 07-06-2010 21:23
#5

Jeg mener ellers jeg har set buddingen fra Isis ved frk. skrump, over ders PCO-venlige produkter Confused ConfusedConfused

Oprettet af Hanne123 d. 08-06-2010 09:35
#6

Happel skrev:
Man kan som BKL skriver godt bruge majsstivelse i små mængder, selv med pco. Dette nævnes også i biblen over dem alle "Spis dig gravid"Wink


Ja, små mængder er ok (også af sukker og hvedemel), men i et buddingpulver består størstedelen af majsstivelse.

-Hanne

Oprettet af Happel d. 08-06-2010 21:18
#7

Hanne123... jeg skriver heller ikke, at buddingepulveret er ok, men derimod majsstivelse i små mængder. Vi snakker her om en tsk. til en gryderet. Af samme grund er buddingepulver fra isis heller ikke ok, da det bygger på selv samme majsstivelse i forholdsvis stor mængde.

Chokolademousse og citronfromage fra Isis er i orden.

BKL... jeg har to forskellige opskrifter på vaniljecreme uden stivelse.

Creme med husblas

der skal bruges:
½ L mælk
1/4 L piskefløde
3 æggeblommer
6 blade husblas
1 vaniljestang
50 g birkesød eller andet sødemiddel svarende til ca. 50 gram sukker.

Æggeblomerne røres med birkesød. Herefter tilsættes mælken under piskning + vaniljekorn og stang. Blandingen varmes op til kogepunktet under omrøring, tages fra varmen og tilsættes udblødt husblas (fjern stangen først). Skal røres til den er kølet ned. Når blandingen er kølet ned i køleskab vendes den piskede fløde i.

creme uden husblas

der skal bruges:
4 æggeblommer
2½ dl mælk
3 dl piskefløde
vaniljestang
85 gram birkesød eller andet sødestof

Æggeblommer og birkesød piskes luftigt. mælken bringes i kog med den flækkede vaniljestang og korn. Kog et par minutter. Æggesnapsen placeres i et vandbad og den varme mælk piskes langsont i. Pisk til cremen er tyk og luftig. og den skiller, hvis den bliver for varm...
Afkøles under omrøring og vendes med den piskede fløde.

Den sidste har jeg brugt oven på bunden fra "tærte med pære og hvid chokolade" i "spis maven flad"....så bagte jeg bare bunden færdig, kølede den ned, fordelte cremen ovenpå og sluttede af med rå mængder jordbær og blåbær.