Debatemne: PCO forum - for kvinder med PCO :: sukkerfri choko-nøddecreme vr. Nutella

Oprettet af Vicky d. 22-09-2010 12:47
#1

Er der nogle af jer, der kan svare mig på, hvorfor vi PCO kvinder må spise Nutella??? Fatter det simpelthen ikke? Der er jo MEGET sukker i?

Jeg har udover Spis dig gravid anskaffet Spis maven flad, hvor de bruger Cavailer sukkerfri choko-nøddecreme i deres opskrifter. Dette produkt har jeg så været ude og anskaffe mig, da jeg, alt andet lige, tænkte at det ville være endnu bedre end Nutella. Da jeg kommer hjem søger jeg lidt på, hvad malitol er, som choko-nøddecremen er sødet med - og finder meget tvetydige svar??? Nogle steder står der det er "bedre" end sukker og andre steder, at det er værre end alm. sukker? Så nu ved jeg ikke om jeg tør spise det?
Er der nogen, der har et svar på dette eller kan reflektere lidt over det???

Oprettet af swissy d. 29-09-2010 11:44
#2

jeg ville vælge den sukkerfri, kroppen reagere klart på sukker, uanset om der er fedt i eller ej, som jo skulle sinke blodsukkerstigningen. Men du kan bedst mærke det på dig selv.. jeg vælger selv uden sukker.

Oprettet af misssmile d. 29-09-2010 12:08
#3

Maltiol giver en lille stigning i blodsukkeret. Grunden til at det er "lovligt" at spise lidt nutella(maks en spiseske) er, at det er lavet på nødder og dermed indeholder en del fedt og fedt er med til at bremse den høje blodsukkerstigning, fordi fedtet bremser tømningen af mavesækken.

Generelt kan man huske på denne tommerfingerregel:
Når man ønsker at spise noget sukker, så indtag det sammen med noget protein og fedt, da det vil "indkapsle" sukkeret og mindske stigningen i blosukkeret.

Personligt vil jeg hellere spise LIDT af den rigtige nutella, fremfor at fylde mig med alle de produkter med sødestoffer.

Oprettet af isa d. 06-10-2010 18:54
#4

Jeg spiser (GLADELIGT) Cavalliers choko-nøddecreme. Jeg synes faktisk den smager bedre end Nutella.
Min diætist har vejledt mig til at jeg kan spise to spiseskeer på et stk. knækbrød (wasa fiber), og jeg kan ikke mærke nogen stigning i blodsukkeret. Kun i humøret Grin

Oprettet af tanjaholmjensen d. 06-10-2010 21:28
#5

Og hvor køber men Cavalliers choko-nøddecreme...?

Oprettet af Syrling d. 07-10-2010 07:50
#6

Jeg har faktisk den sukkerfri stående i køleskabet - men den ryger ud i skraldespanden til fordel for den rigtige Nutella. Jeg har det ikke så godt med alle de dér sødemidler. Huh

Oprettet af Plys d. 07-10-2010 09:16
#7

Når jeg en gang i mellem giver mig selv lov, holder jeg mig osse til lidt af den "rigtige" Nutella, fordi min mave reagerer ret kraftigt - på den oppustede-, diarré og krampe-agtige måde (!) - når den får for mange sødemidler... Blush

Oprettet af JustMe d. 07-10-2010 15:23
#8

tanjaholmjensen skrev:
Og hvor køber men Cavalliers choko-nøddecreme...?


Helsekostforretninger, Frk. Skrump samt nogle Kvickly'er...

Oprettet af Bellemus d. 07-10-2010 17:21
#9

Læste også det med nutella, og købte et glas, og så fik jeg endelig en nutellamad...... mums det var så skønt...
Men men men inden jeg var gået i seng den aften var glaset desværre tomt, kunne ikke få nutella ud af hovedet, og hver gang jeg gik forbi køkkenet skulle jeg liiiiiige smage en lille tskfuld Blush
Så det var bestemt ingen succes, det smagte af mere og mere og mere Sad

Oprettet af Meier d. 07-10-2010 19:19
#10

Ja så er det med at holde sig fra Nutellaen Bellamus Sad
Sådan har jeg det med chololade generelt Grin Så må holde mig helt fra det, ellers går det bare galt Grin