Debatemne: PCO forum - for kvinder med PCO :: "Dyrk motion så bliver du så frisk"

Oprettet af vera d. 18-09-2009 10:11
#5

Jeg tror, der er mange forskellige former for PCO. Og mange forskellige måder symptomerne udarter sig på, og dermed hvad vi oplever ved forskellige belastninger.

Jeg kan kun tilslutte mig det første indlæg. Jeg har altid dyrket meget motion, Rigtigt meget, indtil jeg fik mit barn. Herefter har jeg fået massive PCO-symptomer, og har kæmpet med det lige siden. Altså 8 år.

Før jeg fik PCO-S nød jeg at dyrke motion og blive frisk af det. Nu bliver jeg mega træt, jeg kan knapt gennemføre 2 km løb uden at få rigtigt mange muskelsmerter, og hvis jeg har gå/løbet en halv time går jeg hjem og sover 2 timer bagefter, fordi jeg bliver helt udmattet. Jeg har også prøvet at cykle på arbejde, men så har jeg været om muligt endnu mere træt og ineffektiv på arbejde og det går jo heller ikke.

Jeg har prøvet rigtigt mange gange, fordi jeg bare ville i gang, men lige meget hjælper det. Sådan var det bestemt ikke før PCO-S'en, hvor jeg kunne cykle ved høj intensitet i 4 timer (så var jeg dog træt bagefterWink) og trænede hårdt mindst 2X4 timer om ugen.

Men jeg vil tro, at det skyldes, at nogle har insulin-resistens i musklerne og andre ikke har. Og de der har, har det i varierende grad. Og hvis musklerne har høj insulinresistens, samtidig med, at der er et højt insulin niveau, kan musklerne hverken få energi fra sukker- eller fedtforbrænding. Ja, så kørere det jo ikke rigtigt.

Lige nu har jeg lagt motionen på hylden, for det giver ikke rigtig mening for mig. Jeg fokuser derfor på kosten og skal starte metforminbehandlingen om et par uger. Jeg håber så at det hjælper på insulinresistensen og jeg så kan begynde, at motionere igen, for jeg savner det virkeligt. Men, hvor er det skønt endeligt, at have fået en diagnose så der er et sted at begynde.

Det var mine tanker og oplevelser omkring motion. Håber nogle kan bruge det til noget, men jeg tror virkeligt det er vigtigt at huske på, hvor mange ansigter denne sygdom har. Det er jo også derfor det er så svært for lægerne at spotte PCO når de ser det.